HHC vaporizéry

HHC vaporizér

HHC (hexahydrokanabinol) je kanabinoid prirodzene sa vyskytujúci v rastline konope, ktorý ovplyvňuje naše vnímanie. Svojimi účinkami sa nápadne podobá THC. V porovnaní s touto zákonom zakázanou látkou sú však účinky HHC všeobecne jemnejšie. Pretože samotná rastlina obsahuje len minimálne množstvo HHC, vyrába sa v laboratóriu pomocou kanabinoidu CBD. Ten môže prinášať eufóriu aj uvoľnenie. Ponúkame vapovanie HHC, jednorazové vapovacie perá s HHC a vymeniteľné náplne s HHC. Hexahydrokanabinol alebo HHC je hydrogenovaná forma THC. 

Ako sa HHC vyrába?

 HHC objavil v 40. rokoch 20. storočia chemik Roger Adams. HHC vytvoril pridaním vodíka k molekule THC a zmenou jej fyzikálnych vlastností. Tento proces, nazývaný hydrogenácia, je prvýkrát popísaný v patentovom dokumente z roku 1947.

Má HHC zdravotné výhody?

 Na rozdiel od hojnejšie rozšírených kanabinoidov, ako je delta 9 THC alebo CBD, nebol HHC doteraz podrobený rozsiahlym štúdiám, ale boli vykonané sľubné výskumy. Štúdia z roku 2011 ukázala, že niektoré syntetické analógy hexahydrokanabinolu (HHC) "silne inhibovali angiogenézu a rast nádorov vyvolaných bunkami rakoviny prsníka". Japonskí vedci publikovali v roku 2007 článok popisujúci pôsobivú schopnosť HHC blokovať bolesť u myší. Je však pravdepodobne príliš skoro na to, aby sme mohli povedať, či bude hhc hodnotené ako podporný liek.

 Hydrogenácia mení štruktúru delta 9 THC nahradením dvojitej väzby dvoma atómami vodíka, čo mení jeho molekulovú hmotnosť a tiež ho robí stabilnejším. Podľa Marka Scialdoneho, chemika a vedeckého riaditeľa spoločnosti BR Brands, hydrogenácia zlepšuje "stabilitu a odolnosť voči termooxidačnému rozkladu" - čo znamená, že HHC má dlhšiu skladovateľnosť a je menej náchylný na poškodenie spôsobené UV žiarením a teplom.
Ide o podobný proces, ktorý sa používa na premenu rastlinného oleja na margarín pomocou procesu zvaného hydrogenácia (pridanie atómov vodíka do chemickej štruktúry za účelom jej stabilizácie).

HHC sa prirodzene vyskytuje v konope, ale iba v stopových koncentráciách. Na získanie použiteľného množstva sa vykonáva zložitý proces. Ide o druh postreku, ktorý na rastliny nanášame hmlou. Rovnako ako u väčšiny ostatných kanabinoidov si môžete zaobstarať cartrige (náplne) HHC pre svoje vape pero. Ako pero s nabíjačkou, tak aj náplne s hhc, ktoré si samy vyrábame, zoženiete na našom eshope. Postup je rovnaký ako pri vapovaní CBD, pripojíte cartridge HHC k vaporizéru, stlačte zapínacie tlačidlo, olej sa začne rozohrievať a môžete začať, si vychutnávať svoj vape. Pokiaľ by sa vám hodil vape bez dobíjania, tzn. Jednorazový, aj ten na našom eshope nájdete. Jednorazové pero obsahuje 250 poťahov. Pokiaľ užívate HHC vo forme oleja na odparovanie alebo tinktúry, nemusíte sa obávať, že by váš drogový test bol pozitívny na THC... ak budete niekedy testovaní.

 Vzhľadom na to, že sa o HHC ešte len začína hovoriť, je logické, že jeho prínosy sú v súčasnej dobe z veľkej časti neznáme, ale sme ohľadom nich optimistickí.

Dalo by sa povedať, že prínosy HHC sú väčšinou rovnaké ako pri THC. 

Medzi tieto prínosy by mohli patriť napr:

 Stimulácia chuti do jedla

Silný duševný a telesný zážitok

Eufória

Uvoľnenie

Pomáha prekonať nespavosť

Úľava od bolesti