Ako využiť HHC kvety pri pečení?
Výroba konopného masla
Než začnete z HHC kvetov piecť, musíte si niekde vyrobiť konopné maslo, tzv. "cannabutter". Odmerajte asi 2 hrnčeky kvetných púčikov a nasypte ich na plech vyložený vyloženým papierom papierom. Pečte pri 120 °C asi 25 minút, aby sa kvety dekarboxylovali, teda aby sa aktivovali v nich obsiahnuté kanabinoidy. Potom kvety nahrubo rozomeľte. Medzitým dajte dve kocky nesoleného masla do hrnca spolu s hrnčekom vody a pridajte rozomleté kvety. Varte asi dve a pol hodiny bez toho, aby ste zmes nechali prejsť varom. Potom maslo preceďte, aby ste odstránili kúsky pukov, a vlejte do pohárov. Maslo vydrží v chladničke až 6 mesiacov.
Brownies s HHC kvetmi
Brownies sú vždy hitom. Konopné maslo z HHC kvetov dodá brownies ľahko orieškovú chuť, ktorá dokonale dokonale ladí s čokoládou a cukrom.
Ingrediencie
120 g konopného masla
240 g cukru kryštál
2 vajcia
120 g hladkej múky
¼ lyžičky prášku do pečiva
¼ lyžičky soli
6 lyžíc nesladeného kakaového prášku
Postup
Predhrejte rúru približne na 180°C. Vymažte formu s rozmermi asi 200 x 200 mm.
V mise vyšľahajte cukor a konopné maslo do nadýchanej peny.
Pomaly zašľahajte vajcia.
V inej mise zmiešajte prášok do pečiva, múku a soľ a postupne pridávajte maslovú zmes, miešajte, kým sa nespoja.
Vmiešajte kakaový prášok. Cesto rozotrite do pripravenej formy.
Pečte zhruba 25 minút.
Pred krájaním nechajte vychladnúť.
Blondies s HHC kvetmi
Nie je nad vláčne blondies, ktoré sú dokonalou alternatívou všadeprítomných brownies. Do blondies môžete pridať napríklad kúsky čokolády, strúhaný kokos alebo pražené orechy.
Ingrediencie
180 g konopného masla s izbovou teplotou
240 g trstinového cukru
240 g cukru kryštál
2 väčšie vajcia
1 lyžica vanilkového extraktu
480 g hladkej múky
½ lyžičky soli
1 lyžička prášku do pečiva
kúsky čokolády, sušené ovocie, pražené orechy…
Postup
Predhrejte rúru na 180°C.
Formu s rozmermi približne 285 x 165 mm vyložte papierom na pečenie.
V stredne veľkej mise vyšľahajte konopné maslo s cukrom.
Potom zašľahajte vajcia a vanilkový extrakt.
Postupne zašľahajte aj prášok do pečiva a soľ. Šľahajte na nízkom stupni, kým sa nevytvorí cesto.
Prípadne primiešajte zvolené prísady navyše.
Cesto rovnomerne nalejte do formy.
Pečte 30 minút.
Pred krájaním nechajte 30 minút odpočívať.
Banana Bread
Banánový chlieb je ideálnou pochúťkou pre každú dennú dobu, či už ako raňajky alebo napríklad ako dezert po večeri. Tento banán bread má nadýchanú textúru a výraznú banánovú chuť.
Ingrediencie
420 g hladkej múky.
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžička prášku do pečiva
¼ lyžičky soli
120 g konopného masla s izbovou teplotou
180 g cukru kryštál
2 vajcia
3 zrelé banány roztlačené na kašu
2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup
Predhrejte rúru na 180°C.
Formu na chlieb vyložte papierom na pečenie.
V mise zmiešajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
V ďalšej mise vyšľahajte konopné maslo s cukrom do peny.
K maslu s cukrom pridajte vajcia, banány a vanilkový extrakt.
Pomaly prisypávajte suché prísady do mokrej banánovej zmesi a šľahajte, kým nevznikne hladké cesto.
Pečte 40 - 45 minút.
Sušienky
Na sušienky nie je nikdy zlý čas a tieto majú dokonalú bohatú a maslovú chuť. Môžete si ich vychutnať samotné alebo ich treba ozdobiť a podávať pri zvláštnych príležitostiach.
Ingrediencie
180 g konopného masla s izbovou teplotou.
240 g cukru kryštál
2 vajcia
1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
600 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička soli
Postup
V mise utrite konopné maslo s cukrom do nadýchanej peny.
Pridajte vajcia a vanilkový extrakt.
V inej mise zmiešajte zvyšné prísady.
Potom pomaly zašľahajte suché prísady do mokrej zmesi a šľahajte, kým sa cesto nespojí.
Cesto prikryte potravinárskou fóliou a nechajte cez noc odležať.
Druhý deň si posypte dosku a valček múkou a cesto rovnomerne rozvaľkajte na hrúbku asi 5–7 mm.
Pomocou vykrajovačov vykrájajte jednotlivé sušienky.
Sušienky pečte asi 18–20 minút, alebo kým nezačnú okraje hnednúť.
Ak ich plánujete zdobiť, nechajte ich hodinu vychladnúť.
Jablkový koláč s HHC kvetmi
Jablkový koláč je obľúbeným dezertom, svojou chuťou pripomína štrúdľu. HHC dodá jablčnému koláču ľahko orieškovú chuť, ktorá sa skvele hodí k jablkám a škoricu.
Ingrediencie
120 g konopného masla
180 g cukru kryštál
2 polievkové lyžice hladkej múky
¼ lyžičky škorice
700 g tenko nakrájaných jabĺk
Postup
Vo veľkej mise vyšľahajte konopné maslo a cukor.
Vmiešajte múku a škoricu. Pridajte jablká a miešajte, kým sa neobalí.
Zmes nalejte do nevymastenej koláčovej formy s priemerom 20 cm a pečte 50 minút - 1 hodinu, kým nie je okraje nezhnednú.
Pred podávaním nechajte vychladnúť.
Chrumkavý cesnakový chlieb
Ak si chcete pochutnať na slanom jedle, dajte si taliansky cesnakový chlieb, ktorý sa hodí takmer ku všetkému. Aj keď je tak dobrý, že ho možno budete chcieť zjesť rovno z rúry.
Ingrediencie
1 bochník chleba (alebo bageta) nakrájaný na plátky
120 g konopného masla
cca jedna hlavička cesnaku, olúpaná a prepasírovaná
soľ podľa chuti
Postup
Vyložte plech papierom na pečenie.
Predhrejte rúru na 150°C.
Do malej panvice pridajte cesnak a maslo.
Miešajte, kým sa maslo nerozpúšťa, a udržujte teplotu na strednej úrovni.
Nechajte cesnak zmäknúť, kým ho stiahnete z ohňa.
Každý plátok chleba položte na panvicu a potrite zmesou cesnaku a masla.
Pečte v rúre asi 10 minút, alebo kým chlieb nezíska zlatohnedú farbu.
Koláčiky s čedarom
Scones si obvykle predstavujeme ako sladkú pochúťku k čaju. Tieto čedarčekové koláčiky sú však lahodne slané a sú skvelou alternatívou chleba, keď podávate polievku.
Ingrediencie
480 g hladkej múky
1 polievková lyžica prášku do pečiva
1 lyžička soli
60 g konopného masla z chladničky nakrájaného na kocky
2 vajcia
120 ml smotany
180 g strúhaného čedaru (alebo iného syra)
60 g nasekanej pažítky
Postup
Predhrejte rúru na 200°C.
Plech vyložte papierom na pečenie.
Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
Potom pomaly pridajte maslo a šľahajte na nízkej úrovni.
V malej miske ušľahajte smotanu a vajcia a potom ich za stáleho šľahania vlejte zmes do cesta.
Vmiešajte syr a pažítku.
Vyklopte cesto na pomúčený povrch a hneťte, kým cesto nie je nadýchané a nelepí sa.
Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 1 cm a nakrájajte na trojuholníčky alebo vykrájajte kolieska pomocou vykrajovača na sušienky.
Položte na plech a pečte 20–25 minút, kým koláčiky nezískajú zlatistú farbu.
Odporúčame:
HHC Lemon Haze
HHC QUEEN
HHC Silver Haze