Účinky bežne spojené s kmeňmi sativa

Účinky bežne spojené s kmeňmi sativa

Všeobecne sa uvádza, že kmene konope sativa majú nasledujúce účinky: 

Energizujúca. To je vyhľadávaný účinok pre konzumentov počas dňa alebo pre tých, ktorí chcú konzumovať pred nejakou činnosťou alebo spoločenským životom.

Povznášajúce. Mnoho ľudí uvádza, že sa im po konzumácii kmeňov sativa mení a zlepšuje nálada.

Zvýšená kreativita. Niektorým ľuďom môže konzumácia produktu z konope sativa pomôcť posunúť alebo odblokovať kreativitu či generovať nové nápady.

Rozširuje myseľ. Neobmedzuje sa iba na kreativitu, ale často sa predpokladá, že kmene cannabis sativa zameriavajú pozornosť dovnútra a umožňujú premýšľanie.

Ostrejšie sústredenie. Niektorí uvádzajú, že kmene cannabis sativa môžu pomôcť uvoľniť roztržitú myseľ a sústrediť sa na danú úlohu 

V dôsledku týchto účinkov niektorí uvádzajú, že produkty cannabis sativa prinášajú určitú úľavu od príznakov:

Depresia. Vďaka svojim údajným povzbudzujúcim, náladu zdvíhajúcim a kreativitu podporujúcim účinkom môžu satívy pomáhať v boji proti pocitom letargie a apatie.
Úzkosť. Podobne niektorí ľudia uvádzajú, že kmene konope sativa môžu zmierniť úzkosť upokojujúcimi a povznášajúcimi účinkami. Iní zistili, že im pomáhajú „vymaniť sa“ z opakujúcich sa alebo vtieravých myšlienok.
ADHD. Vzhľadom na mozgové účinky a zvýšené sústredenie, ktoré sú sativam pripisované, niektorí ľudia uvádzajú, že produkty z konope sativa pomáhajú zmierniť príznaky ADHD.

Kmene po zvýšenú kreativitu

Chocolope

Chocolope má obvykle miernejšie množstvo THC ako niektoré silnejšie sativa na tomto zozname, takže má o niečo uvoľnenejšie účinky ako niektoré silnejšie kmene tu uvedené.

Super Silver Haze

Super Silver Haze má víťaznú povesť av rokoch 1997, 1998 a 1999 získala prvú cenu na High Times Cannabis Cup. Je tiež obľúbená pre svoje účinky podporujúce kreativitu spolu s pocitom pokoja

Durbanský jed

Táto energizujúca čistá sativa je mnohými ľuďmi považovaná za prostriedok na rozprúdenie tvorivej šťavy. Je pravým opakom sedatívnych látok a mnohí o nej hovoria, že je to najviac energizujúca odroda, ktorú vyskúšali 

Kmene na zlepšenie nálady

Či už ste v nálade, alebo sa len chcete cítiť dobre, tieto kmene vám môžu zlepšiť náladu. 

Strawberry Cough

Šťastie a eufória sú bežné účinky pripisované Strawberry Cough, kmeňu s prevahou sativa s neznámym pôvodom. 

Harlequin GDP

Tento kmeň s vysokým obsahom CBD stojí za vyskúšanie, ak s kanabisom začínate alebo ste v minulosti mali skúsenosti s produktmi kanabisu sativa. 

Poskytuje uvoľnenejšiu atmosféru ako mnoho iných satív a 43 % recenzentov na serveri Leafly uvádza, že tento kmeň v nich zanecháva pocit šťastia. 

Super Lemon Haze

 Ďalší víťaz Cannabis Cupu, Super Lemon Haze, je kríženec Lemon Skunk a Super Silver Haze.

Viac ako polovica recenzentov servera Leafly uvádza po užití tohto kmeňa pocity šťastia, eufórie alebo oboje.

Možné vedľajšie účinky, ktoré treba zvážiť

Konope môže byť užitočným nástrojom na zvládanie niektorých príznakov alebo jednoducho na navodenie určitej atmosféry, ale nie je bez možných vedľajších účinkov.

Opäť platí, že každý človek je iný, takže je ťažké povedať, ktoré vedľajšie účinky sa u vás prejavia.

V závislosti od typu kanabisu a vašej tolerancie môže užívanie kanabisu spôsobiť:

pocity úzkosti alebo paranoja
nespavosť
ospalosť
zvýšenú chuť do jedla
sucho v ústach
suché oči
závraty
zrýchlená srdcová frekvencia
spomalená reakčná doba
problémy s koordináciou
Pokiaľ s kanabisom ešte len začínate, začnite pomaly a nenásilne s odrodou s nižším obsahom THC a užívajte len malé množstvo naraz.