HHC Gummies

HHC gummies 

Čo sú HHC gummies?

HHC, hexahydrokanabinol, je legálnou obdobou THC, od ktorého sa líši len nepatrne. HHC sa prirodzene vyskytuje v rastline konope, hoci v malom množstve, ktoré ale stačí na to, aby mohol byť z tejto byliny extrahovaný na výrobu produktov. HHC je možné získať aj pomocou hydrogenácie, tj chemickej reakcie delta-9 THC a molekuly vodíka, tento spôsob je však vo svete nelegálny práve z dôvodu použitia THC ako východiskovej látky.

Po extrakcii je možné HHC využiť na výrobu širokej škály produktov, od olejov a tinktúr až po vaporizéry. Jedným z najrozšírenejších a najpopulárnejších produktov v oblasti HHC sú ale gumové cukríky. A to predovšetkým preto, že používateľom poskytujú nielen známy pôžitok, ale zároveň aj skvele chutia.

Jedným z dôvodov, prečo sú HHC gummies tak obľúbené, je skutočnosť, že prinášajú psychotropné účinky. Tieto účinky však nie sú také silné ako u THC – podľa niektorých odborníkov vyvoláva HHC približne 70 až 80 % účinkov THC. 

Aké sú účinky gumových cukríkov HHC?

Výskumov týkajúcich sa produktov HHC je zatiaľ iba malé množstvo – ešte menej ako v prípade CBD alebo THC. Väčšina poznatkov, ktoré o HHC máme, tak pochádza z vlastných skúseností užívateľov.

Väčšina spotrebiteľov prirovnáva účinky HHC k účinkom delta-9 THC, kanabinoidu, ktorý je v rastline najzastúpenejší. Uvádzajú však, že psychotropné účinky HHC sú o niečo miernejšie.

Niektorí tieto účinky ale porovnávajú skôr s delta-8 THC, ďalším kanabinoidom získavaným z konope. Účinky HHC potom teda spadajú niekam medzi účinkami delta-8 a delta-9 THC.

Okrem intenzity účinkov má HHC aj veľmi podobnú chemickú štruktúru ako delta-8 a delta-9 THC. Môžu sa tak dostaviť pocity eufórie alebo upokojenie a zmiernenie bolesti i úzkosti.

Účinky HHC prijatého prostredníctvom HHC gummies nastupujú asi po 1 hodine. 

Z čoho sa HHC gummies vyrábajú?

Základnou zložkou HHC gumových cukríkov je samozrejme konopný extrakt. Niektoré výrobky môžu okrem HHC obsahovať aj ďalšie kanabinoidy ako je delta-8 THC a CBD.

Gumové cukríky sa často vyrábajú z rôznych zložiek, ktoré niekedy nespĺňajú dietetické obmedzenia. To sa týka napríklad cukru alebo rôznych živočíšnych želatín. Preto je potrebné bližšie prezrieť zloženie jednotlivých produktov. 

Ako dávkovať HHC gummies?

Pokiaľ s HHC začínate, je vhodné začať s malými dávkami a postupne ich zvyšovať.

Všeobecne by sa dalo povedať:

Nízka dávka = 5 mg - 12 mg

Stredná dávka = 12 mg - 30 mg

Vysoká dávka = 30 mg - 60 mg

 Pričom 1 cukrík obsahuje 30 – 50 mg HHC.

Sú HHC gummies bezpečné?

Áno, HHC gummies sú bezpečné, avšak aj tu platí – všetkého s mierou :-). Pri nadmernej konzumácii sa totiž môžu prejaviť niektoré nežiaduce účinky ako je sucho v ústach, začervenané oči či závraty.

Aj keď je pre Vás možná HHC novinkou, prechádza rozsiahlym testovaním zdravotnej nezávadnosti na ľuďoch aj zvieratách už od 40. rokov 20. storočia. Takže napriek tomu, že sa o tomto fascinujúcom kanabinoide stále máme čo učiť, je úplne bezpečné v jeho skúmaní pokračovať. 

Odporúčame:

10 mg HHC gummies Happy CBD

30 mg HHC gummies Happy CBD

50 mg HHC gummies Happy CBD